Zorg aan diabetes patiënten verder verbeterd – Het Gezondheidshuys – Weert
Header afbeelding
Oudenakkerstraat 57- 63 6006 BB Weert Tel:0495-796060

Terug naar overzicht

Zorg aan diabetes patiënten verder verbeterd

Diabetespatiënten krijgen vaak te maken met meerdere hulpverleners (disciplines). De huisarts is samen met de praktijkondersteuner de eerst verantwoordelijke voor de begeleiding, maar vaak wordt doorverwezen naar bijvoorbeeld de diëtiste, de medisch pedicure of de podotherapeut.  Iedere hulpverlener is gespecialiseerd in diabetes vanuit zijn eigen achtergrond.

Binnen Het Gezondheidshuys is intensief samengewerkt om precies helder te krijgen wie wat doet. Zo kreeg iedere discipline goed zicht op wat de ander te bieden heeft en zijn korte lijnen ontstaan bij vragen. Vaak is er dagelijks contact tussen disciplines over wat het beste is voor een patiënt.

Zo volgen sommige diabeten actief bewegingslessen bij JouwFysio of laten hun voeten verzorgen bij de medisch pedicure.

Of een patiënt  krijgt psychologische ondersteuning, omdat een aantal ingrijpende veranderingen in zijn leven een zodanige stressreactie teweeg hebben gebracht dat de bloedsuikers ervan ontregelden. Een paar bezoeken aan de psycholoog kunnen iemand dan enorm helpen om weer in balans te komen..

En een eventuele bijwerking van een medicijn is snel kortgesloten met de apotheek.

Het samenwerken binnen hetzelfde “huys” maakt dat de patiënt met diabetes de juiste zorg krijgt die persoonlijk op uw situatie is afgestemd.

Alles bij elkaar een mooi totaalplaatje onder één dak!

Publicatiedatum: 28-10-2021