Vallen Verleden Tijd start 16 oktober 2018 – Het Gezondheidshuys – Weert
Header afbeelding
Oudenakkerstraat 57- 63 6006 BB Weert

Terug naar overzicht

Vallen Verleden Tijd start 16 oktober 2018

Jaarlijks lopen veel mensen letsel op als gevolg van een val. Vooral bij zelfstandig wonende senioren is er sprake van een verhoogd valrisico en kunnen de gevolgen ernstig zijn.
Jouwfysio wil u namens MDS Weert en TopZorg Nederweert graag informeren over haar cursus valpreventie: Vallen Verleden Tijd (VVT).
Dit is het enige valpreventie-programma voor gezonde ouderen in Nederland, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het effectief is.
Deelnemers geven aan na het programma meer zelfvertrouwen te hebben en minder bang te zijn om te vallen. Ook kunnen ze mogelijke gevaren beter herkennen en hier beter mee omgaan.

De cursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur per les en wordt gegeven in een groep van 10 personen.
Er wordt geoefend met situaties uit het dagelijkse leven. Voorafgaand aan de cursus vindt waar nodig , een multidisciplinaire valrisico-analyse plaats. Op basis van deze analyse worden individuele aandachtspunten vastgesteld.

De cursus gaat binnenkort weer van start, op dinsdag 16 oktober 2018 van 15.30u tot 17u. De cursuslocatie is dit keer sporthal De Bengele in Nederweert. De prijs van de cursus  bedraagt €190. Verschillende zorgverzekeraars verstrekken een eenmalige vergoeding voor een cursus valpreventie, vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier voor meer info.

 

Meer informatie of aanmelden? bel 0495-796959 of mail naar wij@jouwfysio.nl

Publicatiedatum: 28-10-2021