Nieuwe psycholoog en wachttijden MediPsy – Het Gezondheidshuys – Weert
Header afbeelding
Oudenakkerstraat 57- 63 6006 BB Weert

Terug naar overzicht

Nieuwe psycholoog en wachttijden MediPsy

Sabine Snijders komt per 1 mei 2019 het behandelteam van MediPsy versterken. Sabine is basispsycholoog en volgt een opleiding in de cognitieve gedrags- en schematherapie. Zij heeft ervaring met de behandeling en begeleiding van volwassenen, kinderen en gezinnen en heeft gewerkt in een huisartsenpraktijk, een psychotherapiepraktijk en in een kliniek voor verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek. Sabine is 51 jaar oud en heeft samen met haar partner 4 zonen.

Wist u dat de wachttijden niet alleen afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van de psycholoog van uw voorkeur of van de diagnose waarvoor u behandeling wenst? En wist u dat een grote bepalende factor in de wachttijd bij MediPsy momenteel uw zorgverzekeraar vormt?  Zorgverzekeraars kopen namelijk per jaar een hoeveelheid zorg in bij een zorginstelling zoals MediPsy. Dat beschikbare budget moet gespreid worden over het jaar. Daardoor kan het zijn dat u voor de behandeling van een depressie bij de ene verzekeraar langer moet wachten dan bij een andere.

Zorgverzekeraars hebben echter wel de plicht om voldoende zorg in te kopen en kunnen bemiddelen waar u het snelst terecht kunt voor uw probleem. Aanvaardbaar wordt geacht dat u binnen de 4 weken terecht moet kunnen voor een eerste contact. Zo kan het dus zijn dat een zorgverzekeraar u toch de toestemming verleent om bij MediPsy in behandeling te komen met een kortere wachttijd dan op de website staat vermeld. Vraag dus naar de mogelijkheden bij uw zorgbemiddelaar.

Publicatiedatum: 28-10-2021