In balans door de Kerstdagen – Het Gezondheidshuys – Weert
Header afbeelding
Oudenakkerstraat 57- 63 6006 BB Weert

Terug naar overzicht

In balans door de Kerstdagen

“Eten is naast lekker en gezellig ook belangrijk voor de gezondheid.”

Een gezond voedingspatroon levert een grote bijdrage aan uw gezondheid.

De juiste voeding is voor iedereen anders en daarom geloof ik in voedingsadvies op maat.

Veel klachten hebben een relatie tot voeding. Hier staan de meest voorkomende indicaties waarvoor u bij mij een afspraak kunt maken: COPD, Diabetes-mellitus type 1 en type 2, Overgewicht/obesitas, Eetstoornissen, Hart- en vaatziekten, Hypercholesterolemie, Hypertensie, Nierziekten, Oncologie, Maag, darm en leverziekten (o.a. prikkelbare darmsyndroom), Ondervoeding, Ondergewicht, Osteoporose, Voedselovergevoeligheid/allergieën, Voeding & zwangerschap, Ziekte van Parkinson en andere neurologische aandoeningen.

De feestmaand december is een maand waarbij de gezellige feestdagen gecombineerd worden met lekker eten. Dat de combinatie van lekker en gezond eten mogelijk is bewijst bijgevoegd recept van een lekker, gezond kerstkoekje.

Recept Gezonde kerstkoekjes:

Ingrediënten:

115 gram pecannoten

150 gram (glutenvrije) havervlokken

200 gram ontpitte medjoul dadels

2 theelepels kaneel

snufje zout

2 appels

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Ontpit de dadels en doe ze 15 min in een bakje water om ze zacht te laten worden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verspreid hier de pecannoten en de havermout over. Bak 15 min in de oven.

Giet de dadels af en doe ze in een foodprocessor (of staafmixer) en doe hier ook de appels bij (snijd deze eerst wat kleiner). Maal fijn.

Doe er dan de havervlokken en pecannoten bij, en het kaneel en zout en meng tot een geheel.

Verspreid het appelmengsel over het bakpapier en druk aan/ rol uit tot ongeveer 0,5 cm. Steek dan met koekjesvorm bijv. een ster de koekjes uit en leg ze op het bakblik.

Bak ze in 20 minuutjes op 175 graden in de oven. Je kunt ze in een luchtdicht bakje een aantal dagen bewaren (in de koelkast).

Diëtiste Mirjam Coolen wenst u hele fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2019 toe!!

Publicatiedatum: 28-10-2021