Folder COPD – Het Gezondheidshuys – Weert
Header afbeelding
Oudenakkerstraat 57- 63 6006 BB Weert Tel:0495-796060

Terug naar overzicht

Folder COPD

Mensen met COPD (chronische longaandoening) krijgen vaak te maken met meerdere problemen zoals; kortademigheid, benauwdheid, veranderingen in gewicht, krachtsverlies, slikproblemen en overmatige vermoeidheid. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan in de persoonlijke verzorging, hobby en huishoudelijke activiteiten. Uiteindelijk kunnen al deze problemen ervoor zorgen dat iemand steeds minder actief wordt, overbelast raakt en psychische klachten krijgen zoals angsten of depressie.

Binnen het Gezondheidshuys werken verschillende hulpverleners samen om de zorg voor mensen met COPD te verbeteren. De huisarts is samen met de praktijkondersteuner eerste aanspreekpunt en kan doorverwijzen naar de fysiotherapeut, diëtiste, logopediste, ergotherapeut, psycholoog, thuiszorg of medisch specialist (longarts).

Samen met de COPD- patiënt stellen zij een behandelplan op en treden hierbij regelmatig met elkaar in overleg. Vragen over het gebruik van medicijnen en mogelijke bijwerkingen daarvan kunnen beantwoordt worden door de huisarts/praktijkondersteuner en de apotheker. Bovendien staan de mensen van de Thuiszorg dagelijks klaar voor hulp aan huis.

Zo krijgen de COPD-patiënten zorg op maat en dat allemaal op één locatie.

Kijk voor meer informatie in onze folder!

Klik hier voor de COPD folder.

Publicatiedatum: 28-10-2021